Planirajmo
našu
budućnost

Bosnia and Herzegovina
Federation of Bosnia and Herzegovina
Federal Ministry of Physical Planning

Novosti
Stambeno zbrinjavanje Roma - Kladanj i Jablanica PDF Ispis E-mail

 

Potpisivanje ugovoraU svrhu realiziranja aktivnosti utvrđenih u okviru Akcionog plana BiH na rješavanju problema Roma u oblastima stambenog zbrinjavanja, zapošljavanja i zdravstvene zaštite, 29.12.2015. godine Ministar Federalnog ministarstva prostornog uređenja Josip Martić i Ministrica Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semiha Borovac potpisali su ugovore o sufinanciranju projekata iz oblasti stambenog zbrinjavanja Roma sa načelnicima općina Kladanj i Jablanica.

U Proračunu Federacije BiH za 2015. godinu, za realiziranje Akcionog plana BiH za stambeno zbrinjavanje Roma planiran iznos od 50.000,00 KM u okviru Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

Sredstva su udružena sa sredstvima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine na osnovu potpisanog Memoranduma o razumijevanju.

 

 

 
Poboljšanje energetske uinkovitosti u tri javno-zdravstvene ustanove u Federaciji BiH PDF Ispis E-mail

 

Potpis Ugovora za poboljšanje energetske učinkovitosti u tri javno-zdravstvene ustanove

potpisniciDana, 18.12.2015. godine Ministar prostornog uređenja Federacije BiH Josip Martić i predstavnici izabranih izvođača radova potpisali su ugovore za poboljšanje energetske učinkovitosti u tri javno-zdravstvene ustanove u Federaciji BiH u okviru projekta Svjetske banke „Energetska učinkovitost u BiH“ za čiju realizaciju je nadležno Ministarstvo prostornog uređenja Federacije BiH putem Implementacijske jedinice projekta za Federaciju BiH.

 

Tvrtke koje su odabrane kao najpovoljniji ponuđači potpisnicza izvođenje radova u skladu sa kriterijima Svjetske banke su „Džekos“ d.o.o. Sarajevo za objekt Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (zgrada Ortopedije i Traumatologije) u iznosu od 1.145.595 KM sa PDV-om, konzorcij “Gradnja d.o.o. / HP investing d.o.o. / Staklorad d.o.o. Mostar“ za objekt Sveučilišne kliničke bolnice Mostar (zgrada Klinike za psihijatriju) u iznosu od 762.684 KM sa PDV-om i konzorcij “Tehnograd d.o.o. / Aplamm d.o.o. Tuzla” za objekt Kliničkog centra Univerziteta u Tuzli (zgrada Klinike za hirurške grane - Gradina Tuzla) sa investicijom od 988.620 KM sa PDV-om.

 potpisnici

Ministar Martić je čestitao izabranim ponuđačima i naveo kako se radi o novim investicijama u Federacji BiH u iznosu od gotovo 3.000.000 KM što će pored ostvarenja značajnih ušteda u potrošnji energije i emisiji CO2 potaknuti i investicijski ciklus u oblasti građevinarstva.

 

Projektom Svjetske banke „Energetska učinkovitost u BiH“ za područje Federacije BiH predviđeno je poboljšanje energetske učinkovitosti u preko 50 javnih objekata u oblasti obrazovanja i zdravstva u naredne tri godine, kao i razvoj dugoročnih održivih potpisnicimehanizama financiranja koji će omogućiti značajnije investicije u ovoj oblasti dati poticaj domaćoj građevinskoj operativi i stvoriti povoljnije radne uvjete za djelatnike i korisnike ovih objekata.

 

 

 
Kiševo-Broćanac PDF Ispis E-mail

 

Priopćenje za javnost


Dana 27.11. 2015. godine, Ministar prostornog uređenja FBiH Josip Martić potpisao je odobrenje za građenje za izvođenje radova na magistralnoj cesti M-17.3 Buna – Neum, dionica Kiševo – Broćanac.

Ovime su ispunjeni uvjeti za izgradnju ove važne dionice koja će omogućiti kvalitetnije povezivanje primorskog dijela Bosne i Hercegovine sa ostatkom zemlje, kazao je ovom prilikom ministar Martić.

 

 
Počitelj-Zvirovići PDF Ispis E-mail

 

Priopćenje za javnost

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić dana 18.11.2015. godine potpisao je odobrenje za građenje za  radove na izgradnji autoceste na koridoru Vc, dionica Mostar jug - Južna granica, poddionica Počitelj-Zvirovići.


Građenje će se izvoditi sukladno glavnom projektu autoceste na koridoru Vc, dionica Počitelj – Bijača, poddionica Počitelj-Zvirovići u ukupnoj dužini trase od 11 km i 75 m.


Izgradnjom poddionice Počitelj – Zvirovići stvaraju se uvjeti za nastavak izgradnje autoceste od juga zemlje prema unutrašnjosti i njeno povezivanje sa magistralnom cestom M-17 kod Počitelja te izgradnju jednog od najsloženijih objekata na Koridoru Vc. Most Počitelj u dužini od jednog kilometra.


Realizacijom ove dionice najvećeg infrastrukturnog projekta u našoj zemlji, otvaruje se cilj povezivanja trase koridora Vc sa Jadransko-jonskim autocestom.


Obzirom na gospodarski i strateški značaj  ovoga projekta nadam se da će se uskoro stvoriti sve pretpostavke za nastavak gradnje i ostalih dionica na trasi koridora Vc,  rekao je ovim povodom ministar Martić.
 

 
Martić sa izlaslanstvom Gornjeg Vakufa-Uskoplja PDF Ispis E-mail

 

Priopćenje za javnost

Dana 11.11. 2015. godine Ministar prostornog uređenja FBiH Josip Martić u radni posjet primio je izaslanstvo općine Gornji Vakuf – Uskoplje u sastavu: Dražen Matišić, izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH, Marinko Krajina, predsjedatelj Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje te Mario Šipić predsjednik  eko udruge „Gornjevrbaska dolina“ sa pravnim zastupnikom udruge Davorom Bunoza.


Martić sa izlaslanstvom Gornjeg Vakufa-UskopljaIzaslanstvo je upoznalo Ministra Martića s problemom regionalne deponije koja bi trebala biti locirana  na lokalitetu rudnika lignita u Gračanici. Obzirom da bi se ta deponija nalazila u blizini obiteljskih kuća, izvorišta „Kruščica“ te pastoralnog centra Župe Skopaljska Gračanica,  ukazano je na potrebu određivanja lokacije udaljene od naseljenih mjesta, temeljeno na studijama i stručnim mišljenima za  određivanje daljnjeg tretmana odlaganja otpada.


Savjetnik ministra za prostorno uređenje Zdenko Antunović istaknuo je zakonsku odredbu da  se lokacija deponije može odobriti jedino ako se prethodno utvrdi da je odnosni zahvat u prostoru sukladan sa planskim dokumentima i drugim uvjetima utvrđenim za taj prostor, posebnim zakonima i propisima donesenim na temelju tih zakona, a što je preduvjet za izdavanje urbanističke suglasnosti.


Dražen Matišić je upoznao ministra Martića da je na zadnjoj sjednici Sabora kantona središnja Bosna/Skupštine srednjobosanskog kantona usvojen Kantonalni plan upravljanja otpadom uz zaključak koji je postao sastavni dio plana kojim Sabor nalaže općinama da preko Općinskih vijeća, sukladno županijskom Planu upravljanja otpadom i Planu zaštite okoliša odrede lokacije pretovarnih stanica i daljnji tretman odlaganja otpada, pojedinačno ili kao zajednice nekoliko općina prema izrađenim studijama i izmjenama te dopunama prostornih planova općina.


Kako je procedura usvajanja prostornog plana općine Gornji vakuf – Uskoplje u tijeku, kao i javna rasprava SPUO za „Regionalnu sanitarnu deponiju Gračanica", čiji je nositelj aktivnosti Federalno ministarstvo okoliša i turizma, ministar Martić je iskazao opredjeljenje za provođenje zakonom propisanih procedura, posebice u domenu postupaka donošenja prostorno planske dokumentacije, pri čemu se ne mogu zanemariti nadležnosti jedinica lokalne samouprave - općina i kantona kao i ukupna transparentnost postupka i sudjelovanje javnosti u procesu donošenja odluka.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 5 od 87
FMPU